Psihoterapie

Apariţia unor situaţii noi de viaţă care generează inadaptare, neplăcere psihică şi fizică, relaţii inadecvate cu ceilalţi, traume din prezent sau trecut, negăsirea spontaneităţii, nemulţumiri generate de performanţele profesionale... ar putea fi câteva motive pentru a ajunge să cauţi un cabinet de psihoterapie sau consiliere.

Analiza tranzactionala

 

Analiza tranzactionala este o teorie explicativa a personalitatii si un sistem psihoterapeutic dedicat dezvoltarii si schimbarii personale (definitie ITAA).

Analiza tranzactionala reprezinta o abordare bazata pe un nivel intern (psihologic), unul extern (comportamental) si unul relational (interpersonal).

Psihoterapie de cuplu

Deşi cunoaştem fraza clasică a basmelor "şi au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi"... căsnicia nu este o stare, ci un proces. A-ţi împărţi viaţa cu cineva este total diferit de a împărţi cu cineva o lungă plimbare prin parc, un weekend sau a împărţi o cină cu cineva. Atunci când vorbim de căsătorie şi de cuplu, înţelegem o 'relaţie intimă', o relaţie foarte personală care implica experienţa trăită de un 'noi'.

Terapia familiala

Se bazeaza pe teoria potrivit careia familia este un sistem care incearca sa isi mentina homeostazia, indiferent de cat de maladaptativ ar putea fi acest sistem.

Tehnicile constau in abordarea sistemica a cazului ,unul este vazut in termenii relatiei lui cu ceilalti, deoarece oamenii influeanteaza intr-un fel sau altul si sunt influentati la randul lor de cei din jur intr-un sistem relational.

Psihoterapie Psihanalitica

Psihoterapia psihanalitica poate fi de ajutor daca crezi ca emotiile si gandurile personale pot sta la baza dificultatilor si problemelor tale. Ca si multe alte terapii, psihoterapia psihanalitica este o terapie prin cuvinte, presupune o relatie care implica un schimb de informatii si de emotii.

Psihoterapia

Apariţia unor situaţii noi de viaţă care generează inadaptare, neplăcere psihică şi fizică, relaţii inadecvate cu ceilalţi, traume din prezent sau trecut, negăsirea spontaneităţii, nemulţumiri generate de performanţele profesionale... ar putea fi câteva motive de a ajunge să cauţi un cabinet de psihoterapie sau consiliere. Cu alte cuvinte, mediul "psi" este căutat atunci când apare o sursă de nefericire, neîmplinire, un simptom sau atunci când cineva simte o dorinţă de schimbare, de maturizare.

Subscribe to RSS - Psihoterapie