Apariţia unor situaţii noi de viaţă care generează inadaptare, neplăcere psihică şi fizică, relaţii inadecvate cu ceilalţi, traume din prezent sau trecut, negăsirea spontaneităţii, nemulţumiri generate de performanţele profesionale... ar putea fi câteva motive de a ajunge să cauţi un cabinet de psihoterapie sau consiliere. Cu alte cuvinte, mediul "psi" este căutat atunci când apare o sursă de nefericire, neîmplinire, un simptom sau atunci când cineva simte o dorinţă de schimbare, de maturizare.
Terapeuţii MINDCARE sunt specialişti care ştiu să asculte, nu critică, nu evaluează, respectă şi promovează libertatea şi unicitatea fiecărui individ.
Dacă eşti în căutarea unei modalităţi de a-ţi îmbunătăţi viaţa, dacă ai câteva întrebări la care nu găseşti uşor răspuns, dacă eşti într-un impas existenţial, psihoterapia te poate ajuta să îţi depăşeşti dificultăţile emoţionale şi relaţionale, te poate ajuta să găseşti răspuns sau să faci acele schimbări pe care nu ai reuşit până acum să le faci singur.
Cererile de psihoterapie sunt multiple, printre ele se pot număra:
- aprofundarea cunoaşterii propriei persoane
- probleme legate de stres
- dificultăţi în gestionarea unor emoţii - furie, anxietate, depresie
- probleme rezultate din interacţiunea şi comunicarea cu ceilalţi (a asculta / a te face ascultat)
- impasuri apărute în relaţii personale sau profesionale
- pentru descoperirea unor noi metode adaptative şi creative
- pentru îmbunătăţirea încrederii în propria persoană / în ceilalţi
- tulburări de comportament
În ce constă psihoterapia individuală?
O psihoterapie oferă un spaţiu de întâlnire şi regăsire interioară, un spaţiu de dialog verbal şi nonverbal. Acest spaţiu se vrea liber şi fără constrângeri ideologice, lipsit de prejudecăţi.
Pentru fiecare persoană, se dedică un timp, de fiecare data acelaşi, în care terapeutul îi acordă întreaga sa atenţie. Toate problemele, ideile, emoţiile, fanteziile clientului îşi găsesc dreptul la exprimare, analiză şi înţelegere. Scopul este ca în relaţie cu terapeutul, clientul să îşi poată pune întrebările potrivite; astfel noi răspunsuri se pot transforma în soluţii eficiente de viaţă. Durata terapiei poate varia în funcţie de fiecare caz şi de nevoile fiecăruia.