Psihiatrie copii si adolescenti

Copilul şi familia sa găsesc la MINDCARE o echipă de profesionişti dedicaţi si pregătiţi să ofere evaluarea diagnostică completă a problemelor de sănătate mintală specifice copilăriei şi adolescenţei.

Grup suport pentru adolescentii cu tulburari de alimentatie la MindCare

Centrul de Psihiatrie si Psihoterapie MindCare incepe inscrierile pentru grupul de suport, destinat tinerilor cu probleme de alimentatie. Grupul se adreseaza adolescentilor cu varste cuprinse intre 12 si 16 ani, care se confrunta cu tulburari ale comportamentului alimentar (anorexie, bulimie nervoasa, mancatul compulsiv, ortorexia, alimentatia selectiva).

Cui ne adresam?

Copilul şi familia sa, găsesc la MINDCARE o echipă de profesionişti dedicaţi, pregătiţi să ofere evaluarea diagnostică completă a problemelor de sănătate mintală specifice copilăriei şi adolescenţei:

 

Ce oferim

  •    EVALUARE PSIHIATRICĂ ÎN VEDEREA STABILIRII DIAGNOSTICULUI
  • PRESCRIERE ŞI MONITORIZARE A TRATAMENTULUI MEDICAMENTOS PSIHOFARMACOLOGIC
  • CONSILIERE ŞI EDUCAŢIE A FAMILIEI ŞI COPILULUI
  • TERAPIE DE FAMILIE
  • TERAPIE INDIVIDUALĂ: terapie prin joc
  • ACTIVITĂŢI TERAPEUTICE STRUCTURATE CE SE ADRESEAZĂ ABILITĂŢILOR ZILNICE DE VIAŢĂ, SOCIALIZARE ŞI RECREERE

Psihoterapie copii si adolescenti

 

De câte ori nu auzi expresii de genul: "E doar un copil, nu ştie el", "Are toată viaţa înainte ...de ce să îşi facă atâtea probleme?", "La 16 ani nu pierzi nimic!", atitudini care sugerează că afectele sau emoţiile copiilor şi adolescenţilor nu sunt chiar atât de importante pentru adultul de mai târziu.

Studiile arată că încă din primele ore de viaţă bebeluşul are o viaţă psihică care reprezintă "fundaţia" vieţii emoţionale şi relaţionale de mai târziu. Fiecare etapă din viaţa copilului are semnificaţia ei în dezvoltarea minţii, achiziţiile şi impasurile ei care au nevoie de înţelegere şi uneori de suport.

Consiliere si informare pentru parinti

Chiar dacă ai planificat sau nu când să devii părinte, momentul apariţiei unui copil reprezintă o mare provocare.

Acesta este unul din motivele pentru care proaspeţii părinţi se simt uneori depăşiţi, copleşiţi de noile responsabilităţi pe care le implica îngrijirea, creşterea şi educarea unui copil.

Pe parcurs ce copilul va creşte, fiecare vârstă va aduce cu sine o nouă provocare, atât pentru copil cât şi pentru părinţii săi.

Subscribe to RSS - Psihiatrie copii si adolescenti