Fiecare persoană are propria modalitate de a se alimenta, în funcţie de necesităţile sale; este normal ca un om care este foarte activ să aibă un comportament alimentar diferit unul care face o muncă de birou. Nutriţia se adresează atât persoanelor care doresc informaţii despre "cât" şi "ce" ar trebui să mănânce pentru a se menţine în formă, cât şi celor cărora comportamentul alimentar le pune în pericol sănătatea.
Deficienţele sau excesele alimentare au impact negativ asupra organismului, printre problemele cauzate de lipsa unei diete sănătoase, fiind:
• dureri de cap
• scăderea impulsului sexual
• boli de inimă
• obezitate
• scăderea imunităţii
• probleme dermatologice
• probleme psihologice
A mânca sănătos înseamnă a lua decizii corecte asupra a ceea ce mănânci, cât mănânci şi când mănânci, cu scopul de a-ţi îmbunătăţi sau de a-ţi menţine sănătatea.
La Mindcare veţi găsi o echipă formată dintr-un nutriţionist şi un psiholog, ce lucrează împreună cu dumneavoastră pentru a găsi cea mai adecvată metodă de a duce o viaţă sănătoasă.
La ce se referă suportul psihologic?
Suportul psihologic este de ajutor atât în schimbarea comportamentului alimentar cât şi în menţinerea unui stil de viaţă sănătos.
Comportamentul alimentar este influenţat de emoţii: înaintea unui eveniment important (examen, şedinţă, căsătorie, etc.), tuturor ni se întâmplă să nu putem mânca sau să mâncăm mai mult decât de obicei, din cauza stresului. Aceste variaţii sunt normale atâta timp cât ele nu devin obişnuinţă, nu ameninţă sănătatea fizică, nu creează disconfort sau deteriorare în aria socială (a relaţiilor interpersonale), ocupaţională sau alte arii de funcţionare a persoanei.
Pentru a putea depăşi mai uşor etapa de schimbare a comportamentului alimentar şi a stilului de viaţă este necesară cunoaşterea şi înţelegerea factorilor (situaţii, acţiuni, emoţii, gânduri) ce au menţinut până în prezent un comportament alimentar inadecvat.
Cum mă ajuta suportul psihologic?
Prin identificare factorilor (emoţii, situaţii, gânduri, comportamente) ce determină şi menţin un anumit stil de viaţă.
Prin stabilirea obiectivelor ce vor conduce la un comportament alimentar sănătos.
Prin identificare emoţiilor legate de schimbare.
Prin discutarea problemelor întâmpinate de client în adoptarea noului stil de viaţă.
Prin alte tehnici ce au ca obiectiv adoptarea şi menţinerea de către client al unui comportament alimentar sănătos, conform nevoilor sale personale.