Noutati

MindCare vă aşteaptă la KidsEducation în perioada 26-27 aprilie, la Palatul Copiilor din Bucureşti

Centrul de Psihiatrie şi Psihoterapie MindCare vă aşteaptă în perioada 26-27 aprilie la KidsEducation, primul târg de oferte educaţionale pentru copii cu vârste cuprinse între  doi şi 14 ani. Părinţii şi copiii se pot familiariza, la standul MindCare din cadrul târgului, cu programele de dezvoltare personală, programele de parenting, intervenţiile specifice pentru copii şi adolescenţi şi evaluările diagnostice oferite de psihopedagogii, psihologii şi psihiatrii MindCare.

Grup suport pentru adolescentii cu tulburari de alimentatie la MindCare

Centrul de Psihiatrie si Psihoterapie MindCare incepe inscrierile pentru grupul de suport, destinat tinerilor cu probleme de alimentatie. Grupul se adreseaza adolescentilor cu varste cuprinse intre 12 si 16 ani, care se confrunta cu tulburari ale comportamentului alimentar (anorexie, bulimie nervoasa, mancatul compulsiv, ortorexia, alimentatia selectiva).

Grup de socializare si dezvoltare personala pentru copii si adolescenti

Centrul de Psihiatrie si Psihoterapie MindCare va propune o „calatorie” in grup pentru copiii dumneavoastra, care sa puna bazele unei imagini de sine adecvate, oferind alternative de comportament si intelegerea actiunilor celuilalt pentru o comunicare de succes.

Coordonat de d-na Ana-Caterina Bedivan, psihoterapeut (art-terapeut si psihodramatist) si d-na Silvia Ungureanu, psihoterapeut (psihoterapie experientiala), grupul se adreseaza copiilor intre 5 si 13 ani, acestea formandu-se pe grupe de varste.

Depresia postpartum

Mama este cea mai importantă persoană în dezvoltarea nou-născutului şi a sugarului. Pentru acest rol, este nevoie ca ea să aibă suficientă energie şi interes faţă de bebeluş, pentru a face faţă provocării reprezentate de îngrijirea acestuia.

Terapia sinelui

Ne credem puternici şi invincibili, ne place să creăm costume şi măşti în care să ne îmbrăcăm atunci când ieşim din spaţiul nostru personal, însă în spatele acestei proiecții se ascund, trăiri, probleme, traume, experienţe pe care încercăm să le ascundem, să le uităm sau să ne luptăm cu ele. Nu ne place să vorbim despre această parte a noastră pentru că „ştim noi mai bine” şi le putem clarifica pe toate. Ce se întâmplă însă atunci când nu mai reuşim să facem faţă presiunii exterioare şi interioare? Când nu mai găsim răspunsuri? Când toate proiecțiile noastre cad? Când pur şi simplu ajungem în faţa unui zid şi nu există o scară?

De ce merg la psihiatru?

Merg atunci când viaţa mea obişnuită mă depăşeşte şi apar simptome pe care nu le pot pune pe seama oboselii, stresului, vârstei, unei boli somatice, partenerului, copiilor, etc. Simptomele pot fi:

Amurgul Zeilor

 

Înainte de toate mărturisesc că am căutat un titlu mai puţin pretenţios decât sus-scrisul. N-am găsit. Nu caut de altfel să-l plagiez pe Wagner, cât să-i omagiez, punctual, contribuţia

la umanitate. Prima idee care mi-a venit a fost „moartea prieteniei” dar m-am abţinut. Nu vreau să tabloidizez un subiect altfel cât se poate de serios, atât de serios încât merită să scrii

Simptomele bulimiei; efectele asupra organismului; scurt ghid pentru parinti si prieteni

 

Anorexia şi bulimia sunt considerate tulburări emoţionale. Deşi o mare parte din simptome şi din consecinţele acestora se observă la nivel fiziologic, în special în anorexie, şi deşi la prima impresie bulimia şi anorexia par o problemă legată de corp şi greutate corporală, tulburările comportamentului alimentar ţin de fapt de emoţii, de relaţii, de gândire şi de comportament - într-un cuvânt de psihic.

Furie, agresivitate - Managementul furiei

 

Furia este o emoţie puternică. Ca orice emoţie, furia poate fi constructivă, însă, necontrolată, ea poate avea rezultate distructive în viaţa profesională şi personală. Furia poate conduce la certuri cu colegii de servici, distrugerea relaţiilor personale, abuz fizic şi auto-agresiune.

Efectele fiziologice ale furiei

Pages